kameramobil

Funktioner i telefonen

När du ska köpa en mobiltelefon är det viktigt att bestämma dig för vilka funktioner du vill ha och behöver i telefonen. Alla mobiltelefoner låter dig ringa och skicka sms. Utöver detta finns det en hel djungel av funktioner att välja bland, beroende på vilken telefonmodell du väljer. Fundera ut vilken typ av person du är, vill du ha alla de senaste och hetaste funktionerna som gps, 3g och bluetooth eller vill du enbart ha de allra enklaste, mest grundläggande funktionerna? Vill du ha en kameramobil eller musikmobil? Ska du ha telefonen i jobbet eller privat?

Om du ska ha telefonen i jobbet kan det vara bra att ha en stöttålig mobil. Då har den ett skyddande skal som gör att det är mindre risk för repor och förstörd display. Dessutom är den vattentålig och dammtålig. Om du har ett kontorsjobb så kan du behöva funktioner som gör att du kan e-posta och använda Internet i mobilen. Dessutom kan det även vara bra att ha en bra kalender.

GPS är en bra funktion som gör det möjligt för dig att ta reda på exakt var du är. Du får din exakta position med longitud, latitud och altitud inritade på en karta. Dessutom så kan du mata in vart du ska och få en tydlig och snygg vägbeskrivning. Om du är ute ofta i skogen och promenerar eller sportar kan det också vara bra med en stöttålig mobil. Men det kan också vara bra att ha funktioner som överfallsalarm, tidtagarur och timer.

Det kan vara roligt att ha radio eller mp3-spelare i mobilen som du kan lyssna på medan du promenerar eller joggar. Om du enbart vill ha telefonen för att kunna nå vänner och bli nådd så kan det ändå vara roligt att ha lite spel, musik och annan underhållning i mobilen.

De flesta av dagens mobiltelefoner är utrustade med någon form av kamera. Kvalitén på dessa är skiljer sig dock mycket åt mellan både modeller och leverantörer. Vissa telefoner har blixt, andra har lampa och de flesta har ingen typ av belysning. Bildkvalitén varierar också kraftig. Vissa mobilbilder går det bra att framkalla bilderna från medan andra inte alls duger för framkallning.

Du kanske vill ha möjligheten att titta på tv eller film i mobilen eller surfa på Internet. Du kan chatta med dina vänner, skicka bildmeddelanden och videoklipp till dina kompisar. Med bluetooth har du möjlighet att trådlöst kommunicera mellan olika enheter som mellan dator och mobiltelefon, eller mellan två mobiltelefoner utan att använda sig av det mobila telefonnätet. 3G, den tredje generationens mobiltelefoni, ger möjligheten att få mobiltjänster med en hög överföringshastighet och överföringskapacitet. Med 3G kan man inte bara skicka ljud och text, utan också skicka och ta emot grafik, rörliga bilder och liknande. Det går även att skicka bilder medan man pratar i telefonen.