Det kan finnas många fördelar med att köpa en mobil med abonnemang. Exempelvis behöver du aldrig oroa dig över att kontantkortet är tomt när du ska ringa. Ofta blir ett abonnemang dessutom billigare än att ha kontantkort. Dessutom finns det många abonnemangsformer att välja bland och även en hel del tilläggstjänster att välja bland. En mobil med abonnemang kan kännas tryggt och bekvämt. Många gånger kan man få köpa en mobil billigt om man väljer att teckna ett abonnemang samtidigt. Det finns tre stora aktörer på den svenska marknaden och här nedan kommer en kort beskrivning av dessa.

Tele 2
Tele2 grundades 1992 och året därefter kunde de erbjuda fast telefoni billigare än Televerket som hade haft monopol dittills. De finns idag i tolv länder och har varumärken som Tele2, Comviq och Parlino. Tele2 har tre former av abonnemang, Kompis, Snackis och Fast Pris.
http://www.tele2.se

Telia
Telia hette tidigare Televerket, det statliga telefonibolag som hade monopol på telefonitjänster fram till 1993. Än idag är Telia det största telefonbolaget, både sett till omsättningen och antal kunder, även om de blir mer och mer utmanade av andra aktörer på marknaden. De är kända för att ha den bästa täckningen i sitt mobilnät. Telia har många abonnemangstyper att välja bland som Fast pris, Telia till vänner, Telia Mobil Bingo och Telia Mobil 99/199/299.
http://www.telia.se

Tre
Tre är ett relativt nytt företag som främst jobbar med 3G-telefoni. De lanserades på den svenska marknaden 2003. Där kan du välja bland abonnemangsformerna 3Vänner, 3FastPris, 3Prat99 och 3Pott 99/199/299/399/499. Oavsett vilket abonnemang du väljer så ingår det en gratis mobil så länge du binder upp dig på minst ett år.
http://www.tre.se

Telenor
Telenor är Sveriges tredje största mobiloperatör. De har många abonnemangsformer att välja bland och du kan ringa från 9 öre per minut. Om du inte did i give him herpes är intresserad av ett fast pris abonnemang så klart, ett sådant kostar 599 kr i månaden. Till de flesta abonnemang ingår det också en mobil.
http://www.telenor.se

Glocalnet
Marknadens kanske billigaste mobilabonnemang hittar du hos Glocalnet. Med mobil fritt ringer du får 0 kr i minuten och betalar endast 99 kr i månaden.
http://www.glocalnet.se

Oavsett vilken av operatörerna du väljer kan du enkelt hitta ett abonnemang som passar just dig. Tanken är att alla ska kunna hitta ett passande abonnemang oavsett om man ringer mycket eller litet och oavsett om man behöver tilläggstjänster, som möjligheten att kunna surfa i mobilen.